Huawei


A Huawei akkumulátorok és összességében az okostelefon akkumulátorok nem szorulnak gyakran szervizelésre vagy cserére. Ugyanakkor pár év intenzív használat után veszítenek minőségükből, gyakran 1-2 év alatt is 80%-ra csökkenthet a teljesítményük. Persze ez még teljesen kezelhető, emiatt nem kell feltétlen új akkumulátor, de a töltések közötti idő mindenképp rövidebbé válik. Ezen kívül egyéb jelekből is észrevehetjük, ha cserélni kell az akkut: olykor már 20-30%-os töltöttségről lemerül a telefon miközben megnyitunk egy alkalmazást, vagy kirivóbb kinti hőmérséklet hatására kapcsol ki váratlanul.


Sorrend:


Sorrend:

Az akkumulátor választásánál a legfontosabb, hogy pontosan az adott készülékre szabott legyen. Általában, főleg az újabb telefonoknál, nem lehet többféle telefonhoz használni ugyanazt az akkut, mert azt bizonyos méretnek, paramétereknek, tulajdonságoknak megfelelően készítik el. Ha minél hosszabb életű akkumulátort szeretnénk, legyen az az eredeti gyári, amit a készülékkel együtt kapunk vásárláskor, vagy egy olyan, amivel már lecseréltük az elsőt, fontos, hogy néhány apró dologra odafigyeljünk, ezzel is elkerülve, vagy eltolva az új vásárlásának szükségességét. Ilyen például a megfelelő töltési metódus: mikor már 100%-ra töltött a telefon, ne hagyjuk túl sokáig a töltőn, illetve a töltés ideje alatt ne húzkodjuk ki a töltőkábelt rövid időközönként, sőt lehetőleg egyáltalán ne tegyünk ilyet. Ezzel megtesszük a legegyszerűbb, könnyen betartható lépéseket a mobiltelefon akkumulátor hosszantartó minőségének megőrzéséhez. A kategóriában kizárólag gyári Huawei akkumulátorok vannak, melyek garantálják az abszolút minőséget. Vannak Li-Ion, illetve Li-Polymer akkuk is, mely az anyagot jelöli, amiből a termék készült. Ezek veszélyes anyagok, ha illetéktelen kezekbe kerülnek, azaz fontos, hogy minden cserét, szervizelést szakember végezzen, így elkerülvén önmagunk és környezetünk veszélyeztetését. A Li-Ion kevesebb mérgező anyagot tartalmaz és lassan veszíti el töltési képességét, nagyon tartós. A lítium, ami a fő összetevője, a legkönnyebb fém, így ezek az akkumulátorok könnyűek, nem befolyásolják túlzottan a telefon súlyát. További előnye, hogy nincs memóriaeffektusa, azaz nem képződnek kristályok az akkumulátorban – ezekre szokták javasolni, hogy időről-időre süssük ki, vagyis teljesen merítsük le a készüléket. Ebben az esetben azonban ez nem is tesz jót az akkunak, így kevés % esetén érdemes zavartalan körülmények között 100%-ra tölteni a telefont. A Li-Polymer akkumulátorok nagyobb teljesítményű készülékeknél jellemzőek, ami sokszor nagyobb energiasűrűséget kíván. Ennek köszönhetően viszont gyúlékonyabb is, így kifejezetten oda kell figyelni a töltési folyamatokra. Ha ezt megtesszük, nem kell tartani attól, hogy esetleg instabillá válik és kigyullad. Amire még odafigyelhetünk, az a minőségi termék vásárlása, ugyanis ezek komoly minőség-ellenőrzésen esnek át, ezzel is csökkentve a balesetek esélyét.

A Huawei Honor 3C akkumulátora 2300 mAh, a Huawei P8 Lite akkumulátor 2200 mAh, a Huawei P9/P9 Lite/P10 Lite akkumulátor 3000 mAh, a Huawei P9 Lite Mini akkumulátor 3020 mAh, a Huawei P20 akkumulátor 3400 mAh, a Huawei Mate 20 pedig 4000 mAh teljesítménnyel tölti a telefont.


Webáruház készítés