Xiaomi


Az okostelefon akkumulátorokat nem kell gyakran cserélni, mégis előfordulhat, hogy néhány év után elveszítik minőségüket és újat kell beszerezni, ha szeretnénk elkerülni, hogy váratlan helyzetekben cserben hagyjon a készülék. A Xiaomi akkumulátorokra is igaz, hogy 1-2 év alatt, intenzív használat mellett 80%-osra csökkenthet az élettartamuk. Emiatt a két töltés között eltelő idő csökken, ami egy ideig nem zavaró, de amikor már váratlanul is lemerül a készülék, sürgősen cserére van szükség. Ez előfordulhat egy alkalmazás megnyitásakor, vagy egy nagyobb hőhatás eredményeképpen is.


Sorrend:


Sorrend:

A legfontosabb kritérium az akkumulátor vásárlásakor, hogy kifejezetten a cserét kívánó telefonra passzoljon. Ez azért is fontos, mert az akku annak megfelelő méretben készül, hogy a készülékbe illeszkedjen, valamint más tulajdonságoknak, paramétereknek is meg kell felelnie. Ahhoz, hogy egy viszonylag hosszú életű akkumulátorunk legyen, vagy legalább ne kelljen olyan gyakran újat venni, néhány apró dolgot kell csak megtennünk. Elsősorban figyeljünk oda, hogyan töltjük a telefont: tartsuk szemmel töltés közben, vagy a vége felé, és ne tartsuk töltőn túl sokáig, amikor már eléri a 100%-ot – ha lehet, ne éjszaka töltsük, hiszen ilyenkor biztosan órákig feleslegesen töltőn van. Ezzel együtt viszont, ha töltőn van, ne csatlakoztassuk le közben, ha nem muszáj. Hagyjuk, hogy végig feltöltsön – persze lehet közben használni, de azért legjobb, ha a töltőkábel bedugva marad végig. A kategóriában csak Xiaomi gyári akkumulátorok vannak, ami elsődlegesen ajánlott a készülékekhez. Természetesen az utángyártott akkukkal sincs gond, de ezek a név által maximális garanciával biztosítják a termék kiválóságát. Némelyik akkumulátor Li-Ion, némelyik Li-Polymer anyagból készült. Kulcsfontosságú tényező az akkumulátor csere során, hogy csak szakember végezheti. Bár megrendelhető önállóan, otthonra, semmiképp sem javasolt egyedül elkezdeni a cserét, vagy bármilyen más szervizelési folyamatot, mert ezekkel magunkat és másokat is veszélyeztetjük, tekintve, hogy az akkuk veszélyes anyagokat tartalmaznak. A Li-Ion mobiltelefon akkumulátorok kevésbé mérgezők és rendkívül tartósak, lassan veszítenek töltési képességükből. A lítium, ami a bázisát képezi, a legkönnyebb fém, így a készülékek sem lesznek súlyosak, amikor ezt a típust használják. Ezen kívül ezeket nem kell tréningezni, kisütni, azaz nem szükséges teljesen lemeríteni őket, mert nem képződnek bennük kristályok. Mi több, ez ellenjavallt, csak ronthatja az akku életidejét. A Li-Polymer akkumulátorok nagyobb energiasűrűségük miatt gyúlékonyabbak, ezért még fontosabb, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megfelelő karbantartásra. Válasszunk olyan terméket, ami alapos minőség-ellenőrzést követően kerül forgalomba, azaz egyszerűen megbízható forgalmazótól, mint amilyen webáruházunk is.

A Xiaomi Mi Max 3 akkumulátor 5400 mAh, Xiaomi Redmi Note 7 akkumulátor 4000 mAh, Xiaomi Mi 9 SE akkumulátor 3070 mAh, Xiaomi Redmi 4A akkumulátor 3120 mAh, Xiaomi Redmi 5 akkumulátor 3000 mAh, a Xiaomi Mi 4 akkumulátor 3000 mAh, a Xiaomi Mi A2 Lite akkumulátor pedig 4000 mAh teljesítményt biztosít a készüléknek.


Webáruház készítés