Samsung


Az iPhone készülékeket kivéve, manapság a legtöbb okostelefonnak és elektronikai készüléknek ugyanolyan, Type-C töltőkábele van. Ez nagyban megkönnyíti az adatkábel vásárlást, amennyiben tönkremegy az eredetileg a készülékhez járó darab, hiszen nem kell túl sok variáció közül kiválasztani a kompatibilis típust. Az új szabvány előtt az Android és Windows Phone-okhoz többnyire micro USB töltőkábel tartozott az akkori kimenetel miatt. Ha Samsung adatkábelre van szükség, a régebbiekhez a micro USB adatkábel, az újabbakhoz a Type-C adatkábel szükséges.


Sorrend:


Sorrend:

A kategóriában megtalálhatóak tehát a régebbi típusú okostelefonokhoz szükséges micro USB töltőkábelek. Ezeket nemcsak telefonhoz tudjuk használni, hanem fényképezőgéphez, tablethez, gps-hez, bármi olyan készülékhez, aminek micro USB kimenetele van. Többféle lehetőség közül lehet választani - elérhető gyári Samsung micro USB adat- és töltőkábel 1,5 m-es vezetékkel, ami a márkanévvel garantálja a minőséget és a hosszú élettartamot (természetesen, ha megfelelően vigyázunk is rá). Fekete és fehér színben is elérhető. Ennél kicsit árban kedvezőbb variáció az egyszerű utángyártott 1 méteres micro USB kábel, melynek minőségéről ugyanúgy 1 év garancia vállalásával biztosítjuk, ez csak fehér színben kapható.

A Type-C kimenetelt 2010-ben vezették be, melyet közös szabvány céljából hoztak létre, így azóta nagyjából minden okostelefon (kivéve Apple) ilyen kábelt igényel. Ha Samsung töltőkábelt keres, a Samsung saját gyári USB Type-C 110 cm-es fehér vagy fekete vezetékű adat- és töltőkábelét érdemes választani, hiszen a telefonnak is az a legkedvezőbb, ha saját márkáján belüli készülékekhez csatlakozik. Természetesen ebből is van kedvezőbb árfekvésű termék,  a Type-C USB-C töltőkábel, amit töltésre és adatátvitelre is ugyanúgy lehet használni, sőt Thunderbolt 3 kábelként is használható például Apple készülékekhez.

Előfordulhat, hogy olyan USB-C adatkábelre van szükség, amely duplavégű, így mindkét végén Type-C kimenetelbe csatlakoztatható. A Samsung gyári verzója 1 méteres kábellel kapható fehérben és feketében, de van márka nélküli is, ami ugyanazt tudja, illetve hasonló paraméterekkel rendelkezik. Az USB-C jack kimenetelre is átalakítható adapterrel, ami fülhallgatók és audio kábelek használatához szükséges újabb szériájú telefonok esetén, mivel ezekben már nincs jack kimenetel.

További átalakító az USB adapter, ami Type-C kimenetelt USB-re alakít át - ez hasznos lehet, ha telefonról szeretnénk képet menteni pendrive-ra, vagy dupla USB végű adatkábelünk van és így tudunk két készüléket összekötni, de számos egyéb felhasználási módja is van. Ebből van többféle lehetőség is, kezdve az árban legkedvezőbb, letisztult dizájnú fekete kis adapterrel, ami USB Type-C csatlakozót támogató okostelefonokkal, tabletekkel, PC-kkel vagy laptopokkal használható. Az USB Type-C OTG Adapter szintén USB 3.0 foglalattá alakítja át a Type-C kimenetet, ez a közép árkategóriát érinti a saját termékcsoportján belül. A csúcskategória a Samsung gyári USB OTG adaptere, mely elegáns fehér külsejével és hosszútávú használatával hódít. Az egyik leghasznosabb adapter azonban, amit beszerezhetünk, a Type-C-ről micro USB-re alakító adapter, ami nagyon jól jöhet, ha csak micro USB adatkábel van a közelben és szükségünk lenne egy töltőre. Így csak csatlakoztatjuk az adaptert a készülékbe, és ezen keresztül tudunk micro USB kábelt használni hozzá.


Webáruház készítés