HDMI Kábelek és kiegészítőik


Az MHL adapterek és kiegészítőik lehetővé teszik, hogy okostelefonról, tabletről, laptopról kivetítsük a kijelzőt egy nagyobb monitorra, televízióra vagy épp projektorra. Ezt nevezzük képernyőtükrözésnek, ami remek technikai megoldás, ha tárgyaláson, tanórán vagy bármilyen alkalom adtán szeretnénk nagyobb kijelzőn látni valamit, vagy megosztani másokkal azt, hogy egyszerre többen is láthassák. Minden készülékhez lehet találni kimenetnek megfelelő USB HDMI adaptert, továbbá HDMI elosztót, HDMI kábelt és néhány átalakítót, legyen szó Type-C, micro USB vagy lightning típusú csatlakozóról.


Sorrend:


Sorrend:

Számos készülékhez micro USB HDMI adapter szükséges ahhoz, hogy rá tudjuk csatlakoztatni televízióhoz, monitorhoz vagy projektorhoz. Ez a 11 pin-es okostelefon HDMI adapter Samsung készülékekhez kifejezetten ideális, de persze más márkák termékeivel is kompatibilis, amennyiben micro USB kimenetük van. Csatlakozik a Samsung Galaxy korábbi modelljeivel (S3, S4, S5, Note 2, 3, 4, stb.), illetve Samsung MHL kompatibilis tabletekkel (Galaxy Tab Széria). A telefon HDMI adapter micro USB adatkábelét csatlakoztatjuk a készülékhez, az adapter HDMI kimenetébe pedig HDMI kábelt lehet csatlakoztatni, hiszen ez a típus kompatibilis a tévékkel, monitorokkal. Ugyanilyen termék, de inkább LG, Optimus, Sony (Xperia Z1, Z2, Z3, stb.), HTC (One M7, M8, stb.) és Huawei készülékekhez ajánljuk, a micro USB-s MHL adapter. Ugyanúgy működik, megtartja a minőséget és átviszi a hangot is. Mindkét ajánlatban csak az adapter van benne, azonban ha szüksége van HDMI kábelre, az is van webáruházunkban, méghozzá prémium minőségű aranyozott típus. A 3 méteres kábel HDMI Ethernet csatornára csatlakozik, ARC támogatással, 3D HDMI-n keresztül, 4K felbontás támogatásával 60FPS-en. 32 audió csatornára tud csatlakozni és két kép egyszerre történő átvitelét is tudja biztosítani, miközben a színhelyeket fokozottan támogatja.

Az iPhone HDMI adapter eltérő, hiszen az iPhone lightning kábellel kompatibilis, így az adapteren is ilyen kell, hogy legyen - ezért micro USB kábellel nem tudjuk használni. A Robotsky HDMI adaptere prémium minőségű, mely az iPhone 5 szériától kezdve az iPhone 11-ig mindennel kompatibilis, illetve az összes olyan iPaddel és iPoddal, aminek lightning csatlakozója van. Az adapternek köszönhetően Apple készülékeink képernyőjét tükrözni tudjuk televízióra, projektorra vagy monitorra a HDMI kábel összekötésével. Ennek a terméknek az egyetlen hátránya, hogy HBO GO-t és Netflixet nem tud a tévére kivetíteni, egy speciális kódolás által lefagynak az alkalmazások elindítás után. Ha ezeket szeretnénk használni, eredeti Apple HDMI adaptert kell vásárolni, ami nagyjából 2,5-szeres áron kapható. Minden máshoz tökéletesen megfelel ez a típus.

A MiraScreen Miracast adapter segítségével nem kell többé kábelekkel bajlódni, amikor okostelefon, laptop vagy tablet képernyőjét szeretnénk televízióra vagy monitorra tükrözni. Ezt az adaptert szimplán csatlakoztatjuk a tévéhez és wifi-n keresztül tudunk rákapcsolódni a kívánt készülékről, akár 10-15 méteres távolságból is. Ez a mini HDMI adapter kompatibilis iPhone 4-től kezdve minden egyes iPhone készülékkel, az összes iPaddel, valamint minden Android 4.2 és annál újabb készülékkel. Előfordulhat, hogy a laptopon, vagy más eszközön nincs opció a képernyőtükrözésre (Screenshare/Allshare), de a legtöbb esetben le lehet tölteni egy alkalmazást, ami ezt lehetővé teszi. Ha okos televízióhoz keresünk adaptert, valószínűleg nem szükséges, mert azok képesek anycast adapter nélkül is működni. Hagyományos tévéhez ez a DLNA adapter a jó választás, ha a kábelmentes egyszerűséget választja. 

A kategóriában természetesen Type-C HDMI adapter is található, amely épp úgy működik, mint a lightning vagy micro USB típus, csupán Type-C kábellel a végén és természetesen más készülékekhez lehet ezáltal használni. Továbbá van HDMI elosztó hub is, ami 3 bemeneti és 1 kimeneti HDMI-csatlakozóval rendelkezik.  A készüléken gombbal lehet állítani, hogy melyik bemenet jelét továbbítsa a kimeneti csatlakozóra, valamint állapotjelző piros LED mutatja, hogy melyik az aktív bemeneti csatlakozó. Hibátlanul továbbítja a 4K felbontású videót és a hangot.


Webáruház készítés