Autós / Motoros / Kerékpáros tartók


Manapság a gps helyett többnyire a telefonunkat használjuk, ha valahova navigáció segítségével szeretnénk eljutni. Ehhez viszont szükség van egy autós telefontartóra vagy kerékpáros mobiltelefon tartóra, esetleg motoros okostelefon tartóra, attól függően, hogy milyen járművel utazunk. Ez nagyban megkönnyítheti életünket, valamint biztonságos módja a készülék használatának. Így nem kell kezünkbe venni, ami egyébként is szabálytalan vezetés közben, csak beállítjuk az út elején és csak rá kell pillantani olykor.


82 új
82 termék
Autós Telefontartók
10 új
10 termék
Motoros / kerékpártartók


A kategórián belül két részre bontva találhatóak az autós tartók, illetve a motorra vagy kerékpárra szerelhető telefontartók. Azon kívül, hogy gps-ként tudjuk így használni az okostelefont, még más előnyeit és funkcióit is élvezhetjük. Ha hívást szeretnénk indítani vagy fogadni, könnyűszerrel, veszélymentesen meg tudjuk ezt tenni, ha ilyen módon ki van téve elénk a telefon. Még utazás elején, vagy egy piros lámpánál tudunk tárcsázni és menet közben nem kell a kezünkbe venni a telefont, ami egyébként is szabálytalan és rendkívül veszélyes is. Így nem tereli el a vezetésről a figyelmünket a telefonálás, csupán kihangosítjuk a telefont, vagy ha kompatibilis, rácsatlakozunk bluetooth-szal a rádióra, és már adva is van minden. Ha például kerékpáron szeretnénk telefonálni, akkor vezeték nélküli, bluetooth-os fülhallgatóval vagy headsettel a legbiztonságosabb és egyben a legkényelmesebb. Ha pedig hívást fogadunk, az csak egy gombnyomás, és ugyanúgy kihangosítva, vagy fülhallgatóra csatlakoztatva el tudjuk intézni. 

Van többféle típus mindkettőből, többek között szélvédőre tapadós, szellőzőrácsba illeszthető, stb. A többségük univerzális, mint például a fekete tappancsos autós telefontartó, amibe 5'5"-os képernyő méretig tudunk készüléket tenni, tehát kiváló lehet iPhone autós tartónak is akár, ugyanakkor méretben passzoló gps-t is rögzíthetünk vele. Van a szélvédőre tapadósak közül mágneses tartó is, mely a tokhoz nem karokkal szorítja a telefont, hanem mágnessel tartja magán. A rögzítés után is 360 fokban forgatható a telefon, így kényelmesen lehet adott használati módjának megfelelően állítani. Ez az eszköz tökéletes Samsung autós tartónak vagy Xiaomi autós tartónak. Szellőzőrácsba autós tartót akkor vásároljunk, ha az autónkat előtte ellenőriztük és kényelmesen beleilleszthető. Ennek a tartófeje 58-85 mm között állítható a rögzíteni kívánt készülék szélességének megfelelően, valamint az előzőhez hasonlóan 360 fokban elforgatható. Használhatjuk például Huawei autós tartónak, vagy bármilyen más okostelefonnal, gps-szel, ami méretben illik hozzá.

Biciklin vagy motoron is sokszor szükséges lenne egy hasonló tartó, kiváltképp a túramotorosoknak, akik hosszú utat tesznek meg motorral. Gyakorlatilag elengedhetetlen egy megfelelő tok vagy tartó, amin keresztül tudják nézni a navigációt. Telefonálni, zenét hallgatni motorozás közben nem igazán lehet, hisz annál jóval hangosabb a menetszél okozta zaj, valmint jobb is, ha tud figyelni a vezető a környezeti zajokra, eseményekre. Biciklin igazából bármi lehetséges, csak figyeljünk oda a biztonságos használatra. Mivel mindkét esetben ki vagyunk téve a sokszor hirtelen változó időjárási körülményeknek, a legjobb választás egy por- és cseppálló telefontartó, melynek belső dimenziói 110 x 150 x 30 mm, így eddig a méretig tudunk bele telefont tenni. Ezzel a tokkal megvédhetjük a készüléket könnyebb esőzés során, valamint a portól, ami út közben érheti, és észrevétlenül roncsolhatja a csatlakozókat. Viszont nem vízálló, így egyrészt vízbe se vigyük, másrészt intenzív esőzés során célszerűbb lehet eltenni. Létezik olyan univerzális kerékpáros telefontartó is, melybe az autóshoz hasonlóan egy műanyag karba lehet rögzíteni a telefont. Ennek a tartófeje 55-95 mm között állítható a telefon szélessége alapján, és 120-162 mm között a magasság alapján, illetve 360 fokban forgatható.

Webáruház készítés