Motoros / kerékpártartók


Ha túrázni indulunk biciklivel vagy motorral, jól jöhet egy kerékpáros mobiltelefon tartó vagy motoros tartó. Ezek segítségével rögzíthetjük az okostelefont, vagy akár a gps-t, és menet közben rá tudunk pillantani a kijelzőre az irányok, útvonal kedvéért. Ha esőtől, portól is meg akarjuk védeni a telefont menet közben, a kategóriában találhatók csepp- és porálló tokok is, amik nem gátolnak az érintőképernyő használatában. Ezek rendkívül praktikusak és kellő védelmet nyújtanak a készüléknek. Vannak egyszerűbb, tartófejes biciklis mobiltelefon tartók is, amikkel állítva vagy fektetve is tudjuk rögzíteni a kormányra a telefont.


Sorrend:


Sorrend:

Mindegy milyen járművön használjuk a telefont, az első és legfontosabb a biztonság. Így akár motorral, akár kerékpárral vagyunk, leginkább megállás közben javasoljuk csak a használatot, vagy akkor, ha nem több, mint egy-két érintés, amit szeretnénk rajta csinálni. Lehet ez a navigáció beállítása indulás előtt, ha például túramotorosok vagyunk, ezekhez a legjobbak az egész telefont fedő tokok, vagy épp a túrabicikli a hobbink, de az is lehet, hogy szimplán a kerékpárt használjuk a mindennapi közlekedésre. Mindenesetre, ha van a telefonunkon olyan alkalmazás, ami alkalmas navigálásra, be tudjuk állítani az adott helyszínt, rögzíteni a tartón, és már indulhatunk is. Így egy pillantás lefele, és tudjuk is, hogy épp hol kell lekanyarodni. Ezen kívül tudunk telefonálni és zenét hallgatni is, ezeket inkább kerékpáron, mintsem motoron, hiszen a sebesség miatt a menetszél zaja jóval nagyobb, így aligha valószínű, hogy kényelmesen fenn tudunk tartani egy beszélgetést, vagy rendesen hallani a zenét, anélkül, hogy károsítaná a fülünket. Viszont biciklin könnyen megtehetjük ezt, ha van bluetooth-os vezeték nélküli fülhallgatónk. Persze a hagyományossal is megoldható, de a lengő kábelek nem biztos, hogy kellően biztonságosak. Így olyan headsetet, fülhallgatót vagy fejhallgatót ajánlunk, ami vezeték nélküli és bluetooth-os. Így zenét is tudunk hallgatni és egy-egy érintéssel ugrani a számokon, vagy hívást fogadni.

Univerzális kerékpárra szerelhető telefontartóból kettő van kategóriánkban a Fly 2326-CX és a Fly 2314R-AY. A CX tartófeje 55-95 mm között állítható annak megfelelően, hogy milyen széles a készülék, amit bele szeretnénk helyezni, a magasság alapján pedig 120-162 mm között állítható. A tartófej egy síkon 360 fogban forgatható. Ez a kiegészítő alkalmas például Samsung kerékpáros tartónak. Az AY nemcsak egy síkon, hanem kettőn is 360 fokban forgatható a tartókarok kialakításának köszönhetően, így bárhogy lehet használni, ha például rásüt a nap és nem látszik a kijelző. A tartófej 58-90 mm között állítható ennek esetén, melybe tökéletesen belefér egy Apple készülék, így akár iPhone kerékpáros tartónak is használható. 

Ha egy kicsit strapabíróbb iPhone biciklitartót keresünk, akkor a Fly B03-I5 jó választás, belső dimenziói 110 x 150 x 30 mm, illetve csepp- és vízálló. Így ha változékony időjárásra számítunk biciklizés közben, mindenképp érdemes egy ilyen tokba beletenni a telefont, hogy védje a külső környezeti hatásoktól. Persze használhatjuk többek között Huawei kerékpáros tartónak is. A Fly B03-MA-1 nagyon hasonló modell, a dimenziói eltérnek kicsit 110 x 160 x 30 mm, illetve más felszerelési módja van. Ha még ennél is ellenállóbb védelmet keresünk, akkor a Scooter-2 telefontartó az, amit szívesen ajánlunk, mely nemcsak csepp-, hanem vízálló is. Kiváló védelmet nyújt a víz, a kosz és a por ellen. Az anyaga speciális, szilárd és tartós, valamint rezgéscsillapító. Szerszámok nélkül felszerelhető biciklire, motorra, robogóra, stb. A belső méretek 155 x 77 x 20 mm, a kar hossza pedig 14 cm és mindössze 145 grammot nyom. A tartófej az eddigiekhez hasonlóan 360 fokban elforgatható. Használhatjuk például Xiaomi kerékpáros tartónak is.

  

 


Webáruház készítés