Blog
2020.03.30 19:23

Miért nem teljes képernyős a sima olcsó üvegfólia?

Nagyon sok vásárló kérdezi, hogy miért nem ér ki az átlala vásárolt 999 forintos üvegfólia a képernyő széléig. Ebben a cikkünkben ezt a témát járjuk körül.

Ez a probléma, hogy kisebb az üvegfólia, mint a kijelző körülbelül az Iphone 6-tal vagy előtte az akkori Samsung készülékekkel indult el. Ezek voltak az első készülékek, amelyeknek lekerekített volt a szélük. És mivel hajlítottak a szélek, így az egyenes üveg nem tudna rájuk tapadni. Amennyiben mégis akkorára készítenék az üvegfóliákat, mint a kijelző, így néznének ki, körben buborékosan:

hibásan felhelyezett üvegfólia

Erre az egyetlen megoldás, hogy nem olcsó 2D üvegfóliákat, hanem erős ragasztóval és enyhén hajlított szélekkel rendelkező 2.5D, 3D vagy 5D üvegfóliákat vásárolunk. Ezeknek a gyártása sokkal körülményesebb, ezért kerülnek többe, mint egy sima üvegfólia. 1000 forint helyett 2-3-4-5 ezer forintba. Amennyiben szeretnéd megismerni, hogy milyen üvegfóliák léteznek, írunk már erről is egy cikket.

Azonban mi a helyzet azokkal a teljes képernyősnek hirdetett üvegfóliákkal (például Wozinszky Galaxy A70), amelyek még így is pár mm-el kisebbek, mint a kijelző? Nem akkora különbségre gondolok, mint a sima üvegfóliák esetében, hanem csak tényleg 1-2 miliméterre. Ez azért van, mert ha teljesen akkorára készítenék az üvegfóliák, mint a kijelző, akkor a tok és az üvegfólia hozzáérnánek egymáshoz és ez hamar az üvegfólia végét jelentené. És ügyebár tokban kötelező (!) hordani a készüléket. Persze kivéve ha milliomosok vagyunk és nem gond kidobni az ablakon 100-200 ezer forintot egy új telefonra vagy kijelző panelre időnként. Mert olyan nincs, hogy valaki sosem ejti le a készülékét. És szinte mindig sarokra érkezik és már pókhálóssá is törtük a kijelzőt.

Nekem például jelenleg egy Samsung Galaxy A8 készülékem van ezzel az üvegfóliával. És igen, picit kisebb az üvegfólia, mint a kijelző, de ez egyáltalán nem zavaró. Arra figyelni kell, hogy olyat vegyünk, ami az LCD kijelző széléig legalább kiér, mert ha még esetleg annál is kisebb, akkor az problémás lehet, mert megtörik a fény az üvegfólia szélén és ez csúnyáén néz ki és zavaró lehet, ha éppen használjuk a telefont. Miért nem vásárolok inkább teljes képernyős üvegfóliát? Azért mert szerintem ez is teljesen megfelelő a készülékemre. És én szeretem 3 havonta cserélni az üvegfóliákat, a teljes képernyőst 3 havonta cserélni pedig elég drága mulatság. És vékony kávájú készülékeknél sajnos van, hogy pár milimétert beleér a teljes képernyős üvegfólia fekete széle a kijelzőbe, így ez talán még zavaróbb lehet, mint az, ha megtörik a fény az LCD-nél vékonyabb üvegfólia szélén. 

Webáruház készítés