Blog
2020.03.30 18:29

UV folyadékkal felhelyezhető üvegfóliák

Ebben a cikkben az 1-2 éve megjelent UV fényre kötődő folyadékos üvegfóliákat mutatjuk be.

Ha Ön is rendelkezik hajlított kijelzős telefonnal (például Samsung Galaxy S6 vagy újabb, de egyéb márkák is előszeretettel hajlítják a kijelzők szélét) akkor bizonyára már Ön is megtapasztalta, hogy elég neház jó üvegfóliát találni rájuk. Vagy egyáltalán nem fedi a hajlított részt az üveg, vagy fedi ugyan, de csak körben ragasztós és csúnya opálos a közepén a vékony légréteg miatt a kijelző, vagy esetleg tudott rá vásárolni 5D üvegfóliát, de ennek a szélei is idővel felválnak, vagy ha nem akkor egy vagyonba került az üvegfólia (akár 6-15 ezer forintról is beszélgetünk). 

A következő generációs 5D üvegfóliák hajlítot kijelzőkre már UV fényre kötődő ragasztóval vannak csomagolva. Ennek az előnye, hogy erős és tartós ragasztás jön létre, ami tökéletesen ragad a hajlított széleken is. És még az ára sem olyan vészes, nálunk például 3500 forintért kaphatóak ilyen üvegfóliák. Például Galaxy S10 Plus-ra, vagy Huawei P30 Pro-ra (ez a két favorit), de kapható Galaxy S10, S20, S20 Plus, S20 Ultra, Galaxy Note 10, Note 10 Pro készülékekre is.

A csomagban található micro usb-vel működő UV lámpa és egy adag UV-re kötődő ragasztó, amit teljesen fel kell használni.

uv ragasztós üvegfólia kiegészítők

A felhelyezés az alábiak szerint történik:

1. Tisztítsuk meg a készüléket a kosztól és a portól. Használjuk a mellékelt törlőkendőt (vagy bármilyen alkoholos szemüvegtörlőt) valamint a mellékelt porleszedő matricát tisztítás után.
2. Takarjuk le celluxal vagy ragasztós matricával a felső hangszórót és a készülék szélein minden portot, ahol befolyhat a ragasztó (pl. töltőport, mikrofon, jack, sim stb.) A ragasztó befolyásából eredő károkért nem vállalunk felelősséget. A ragasztó még folyékony állapotban óvatosan alkohollal lemosható, de megkötött állapotban a résekből kiszedni már problémásabb.
3. Nyomjunk rá a csomagban található ragasztóból az egész adagot a képernyő közepére egy pontba.
4. Húzzuk le a védőfóliát az edzett üvegfóliáról és helyezzük óvatosan a képernyőre. Nem kell nyomni, magától kell a ragasztónak szétterülnie az üvegfólia felületén. A szétterülés akár 3-4 percig is eltart- legyünk türelmesek és ne nyomjuk az üveget!
5. Töröljük le a óvatosan széleken esetleg kifolyt ragasztót, de ne mozgítsuk el az üveget, majd menjünk végig felülről lefelé alaposan (60 szor minimum) a mellékelt UV lámpával az egész képernyőn, hogy az UV fény segítésével megkössön a ragasztó. Az UV lámpát micro usb kábellel kell áramforráshoz csatlakoztatni.


A ragasztó ellenére az üvegfólia nyom nélkül eltávolítható, ha szükséges és nem befolyásolja a képernyőbe épített ujjlenyomat érzékelőt.

Két jó videót is mutatnék a felhelyezésről:

 

Webáruház készítés