Akkumulátorok


Az iPhone akkumulátorokat és általánosságban a telefonok akkumulátorát nem kell túl gyakran cserélni, sőt, többnyire ahogy lecsökkent egy készülék átlag használati ideje, nem is nagyon kerül erre sor, de mégis előfordulhat extrém körülmények között, hogy cserére van szükség. Ez kialakulhat a nagyon magas napi használat és az ennek nem eleget tevő, "helyes" töltési módszer miatt, illetve lehet szériahiba és egyéb technikai problémák eredménye is. Amit ilyenkor észrevehetünk, az az, hogy két töltés között egyre csökken az idő, vagy pedig akár 20-30%-ról is váratlanul lemerülhet a telefon. Ezt már ebben a helyzetben nagyobb meleg (pl. telefonra tűző nap) vagy extrább hideg (téli hőmérséklet) is kiválthatja, illetve nagyobb energiát igénylő alkalmazások megnyitása is (pl. fényképező). Viszont szerencsére ezért nem kell elbúcsúzni a telefontól, ki lehet cseréltetni utángyártott vagy gyári akkumulátorra a régit.


Sorrend:


Sorrend:

Amikor úgy döntünk, magunk vásároljuk meg az akkumulátort a cseréhez, nagyon fontos szem előtt tartani, hogy nem univerzális kiegészítőről van szó, nem lehet ugyanazt a típust többféle telefonba tenni - ez nem olyan, mint egy egyszerű külső kellék, mint például a telefontok. Ez a méretbeli eltérések miatt is lényeges, illetve a teljesítménnyel kapcsolatos eltérések sem elhanyagolhatóak. Egészen másra van szüksége egy iPhone 4-nek és egy iPhone 11-nek - arról nem is beszélve, hogy nyilván hatalmas méret különbség van köztük. A megfelelő akkumulátor gondoskodik a készülék minőségének megóvásáról és hosszú életidejéről. Természetesen nem is lehetne a rosszat beletenni, továbbá mivel ezt mindenképp szakemberrel kell megcsináltatni, csupán nyakunkon maradna egy felesleges töltő. Ezért nagyon fontos, hogy a választásnál meggyőzödjünk róla, hogy a nekünk szükséges akkumulátort vásároljuk. Ebben a kategóriában utángyártott mindegyik Apple akkumulátor, ami nem befolyásol semmit, az árán kívül. Kicsit kedvezőbb ilyet rendelni, mint gyárit, de a kettő minősége, tudása, élettartama megegyezik. Az akkumulátorok a telefonok gyártási típusának és technikai követelményeinek megfelelően különböző anyagokból készülnek. Az Apple akksijai lítium-polimerből készülnek (ismertebb nevén Li-polymer). Veszélyes anyagról van szó, így kulcsfontosságú, hogy eleget tegyünk a gyártó által előírt biztonsági előírásoknak, mert ezzel egyrészt megóvjuk saját épségünket is, másrészt pedig a telefonét. A LiPo anyag nagyobb energiasűrűsége miatt gyúlékonyabbnak bizonyult, ami "veszélyesebbé" teszi néhány más anyagból készült akkumulátorhoz képest (túlhevített akkumulátor kigyulladhat, ha instabillá válik), azonban ha odafigyelünk az alapvető töltési normákra, nem kell ilyesmitől tartani. Például egyszerű szabály, hogy miután feltöltött a telefon, ki kell húzni a töltőt a konnektorból, illetve ha már 100%-on van a telefon, ne hagyjuk töltőn órákon át. Egy megbízható márka kiválasztása is fontos - az általunk kínált termékek forgalomba helyezés előtt átesnek egy alapos minőség-ellenőrzésen.

Ebben a kategóriában az iPhone 5 akkumulátora a legrégebbi típus, amely 1440 mAh teljesítményt nyújt. Az iPhone 5S akkumulátor pedig 1560 mAh teljesítményű. A iPhone 6 Plus akkumulátor 2915 mAh-s. Az iPhone 7 Plus akkumulátora 2900 mAh teljesítménnyel tartja a telefont töltött állapotban. Látható, hogy minél újabb a telefon, annál nagyobb mAh értéke van az akksinak, amit idő közben modernizáltak, és az iPhone 8 akkumulátor 1821 mAh-val működik. Az iPhone SE akkumulátora 1624 mAh teljesítmény szükséges.


Webáruház készítés