Adatátvitel / Audio


Különböző elektronikai termékek közötti adatátvitelre gyakran szükségünk lehet, legyen szó telefonok, televíziók, tabletek vagy más készülékek közötti folyamatról. Ezekhez általában adatkábelre van szükség, ami egyik kimenetelt a másikkal, a megfelelő csatlakozó segítségével, össze tudja kötni. Az általános USB adatkábeleken kívül különböző audio tartozékok (például lightning-jack adapter), MHL és Slimport adapterek, HDMI kábelek és kiegészítők, memóriakártya olvasók és egyéb kábelek találhatóak a kategóriában.




Az USB töltőkábelek elég gyakran cserélendők, hisz ez az az alkatrész, amit a legtöbbet használunk, húzunk, csavarunk, stb. A régi iPhone töltőkábeltől kezdve a ma használatos iPhone adatkábelig keresztül a Type-C, azaz például Samsung töltőkábelig, minden megtalálható a szekcióban, ahol választhatunk sok márka gyári termékeiből is. Kínál például a Samsung adatkábelt, illetve teljes töltő szettet is, illetve gyári Huawei adatkábelt is találunk. Ha jó minőségű utángyártott Xiaomi adatkábelt szeretnénk, válasszuk például a Devia termékeit. Továbbá különböző fali töltő adapterek is beszerezhetőek a kábel mellé, amennyiben szükséges.

Akinek fontos a zene, annak a különböző audio tartozékok is, melyek közül az egyik legjobb találmány a vezeték nélküli bluetooth audio adapter, aminek segítségével nem kell audio kábellel vacakolni. Az adaptert rákötjük az autó rádiójára, vagy a hangfalra, attól függően, hogy min szeretnénk zenét hallgatni és a telefonunkkal rá tudunk csatlakozni az adapterre bluetoothon keresztül. Így nem kell, hogy a telefon hozzá legyen kötve az eszközhöz, a bluetooth hatótávolságán belül maradva bármit tudunk csinálni, viszont amin hallgatni szeretnénk a zenét, annak rendelkeznie kell jack kimenettel. Ha viszont a telefonon szeretnénk zenét hallgatni, és újabb, Type-C kimenettel rendelkezik, egy Type-C jack adapterre van szükségünk. Ezzel könnyen össze tudjuk csatlakoztatni a jack végű fülhallgatót az okostelefonnal.

Az MHL és Slimport adapterek elsősorban azt a funkciót látják el, ha okostelefonról vagy tabletről televízióra szeretnénk kivetíteni a képernyőt. Az MHL adapter kompatibilis azokkal a készülékekkel, melyek micro USB csatlakozóval rendelkeznek, például a Samsung Galaxy S3, S4, S5, Note 2, 3, 4, illetve Samsung MHL kompatibilis tabletekkel, mind például a Galaxy Tab Széria. IPhone HDMI adapter is van webáruházunk kínálatában, mellyel az összes lightning kábeles iPhone, illetve a kompatibilis iPad készülékeket csatlakoztathatjuk televízióhoz. Az adapter Full HD-ban, hanggal együtt viszi át az adatot, illetve minden TV-vel, monitorral kompatibilis, aminek van HDMI portja (ha csak DVI portja van, akkor DVI-HDMI átalakítóval is lehet használni). A Miracast Adapter szintén ezt a funkciót látja el, képernyőtükrözéssel. Ez annyiból egyszerűbb, hogy vezetékekkel nem kell bajlódni, az adaptert a monitorba vagy tv-be kell csatlakoztatni, a kivetítendő képernyő eszközével pedig wifin vagy bluetoothon tudunk rákapcsolódni a készülékre, 10-15 méteren belül - ez tárgyalások, előadások során rendkívül hasznos kiegészítő lehet. Kompatibilis az összes Miracast, Airplay és DLNA készülékkel.

A HDMI kategóriában a fent említetteken kívül található még HDMI elosztó hub3 bemeneti és 1 kimeneti HDMI-csatlakozóval, amin gombbal állítható, hogy melyik bemenet jele legyen továbbítva a kimeneti csatlakozóra, illetve piros LED mutatja, hogy melyik az aktív bemeneti csatlakozó. Az elosztó továbbítja a 4K minőségű videókat, valamint a hangot is, mindezt nagy sávszélességen. Van mindkét végén HDMI csatlakozójú kábel is, ami két kép egyszerre történő átviteléhez lehet hasznos.

A memóriakártya olvasók közül a Micro SD SDHC kártyaolvasót ajánljuk, amivel könnyen leolvashatjuk a telefonok, tabletek memóriakártyáját, és még színben is kiválaszthatjuk a hozzánk leginkább illőt.

 

Webáruház készítés